Mia

Mia

Fullstack med fokus på backend

Mia är problemlösaren som gillar både backend och frontend. Hon renoverar hus, gillar att resa och att rida på islandshästar.

Image from iOS (3) - Copy.jpg

 Vad är din bakgrund?

Jag läste systemvetenskap på Linköpings universitet. Jag har en kandidatexamen med inriktning mot management. När jag var klar med studierna gick jag ett två-årigt traineeprogram där jag fick prova på både managementuppdrag och prova att utveckla i Optimizely/Episerver - och det var det jag föll för.

Efter det har jag jobbat med webbutveckling i fyra år, så totalt 6 år blir det nu. Jag har jobbat med både backend och frontend, och är väl mer av en backend-utvecklare just nu, men jag tycker att det är roligt att jobba med frontend också.

Varför valde du Epinova?

Jag letade nytt jobb i samband med att jag flyttade ut på landet eftersom distansarbete inte fungerade hos min dåvarande arbetsgivare. Epinova har ett arbetssätt som fungerar väldigt bra med distansarbete och alla som jobbar här uppskattar möjligheten. Jag gillar fortfarande att komma in till kontoret någon dag i veckan för att hänga med kollegorna, men det är inget måste för att kunna utföra mina arbetsuppgifter. 

Epinova har en arbetsprocess där det mesta sköts digitalt, vilket också ger positiva effekter då saker dokumenteras och finns tillgängligt, till skillnad från när hälften av det man sagt på ett möte glöms bort eller att endast halva teamet fått en viss information. Med jämna mellanrum kör vi också en afterwork eller annat kul digitalt.

Hur har dina första månader varit?
De har varit väldigt bra, jag känner mig väldigt välkomnad. Alla har hjälpt mig med det jag behöver veta. Jag jobbar dels med ett nytt stort projekt för Norge och även i två andra projekt hos en kund till oss här i Stockholm. Jag har fått en väldigt bra introduktion till Epinova och hur man jobbar i projekt och hur man jobbar med Episerver här.

välkommen Mia!

 Jag har också fått lära mig vårt komponenttänk, hur vi jobbar med återanvändbarhet, testning och pull requests osv vilket är väldigt proffsigt. Vi har bra processer och är noga med att det ska vara kvalité i allt vi gör. Alla har samma driv och vi vet alla vad vi vill framåt. Sedan gillar jag flexibiliteten här med stort eget ansvar. 

Vad skiljer Epinova mot dina tidigare erfarenheter?
Det är bättre sammanhållning och det är mer fokuserat på Episerver vilket jag tycker är roligare. Alla förstår och kan hjälpa varandra och alla är up-to-date med det senaste inom Optimizely/Episerver, vi är ju experter.

Vi bollar mycket lösningar och best practice löpande. Fördelen är att vi kan jobba i flera projekt samtidigt tillsammans. Vi är mer som ett team som tar oss an projekt, istället för att man blir uppdelad i olika uppdrag där jag jobbar med ett projekt och min kollega jobbar med ett annat.

Har du varit med på några av våra lunch'n learn?
Ja och det har varit väldigt intressant. Den första handlade om integrationstester med cypress.io, vilket ska bli roligt att få jobba med. Vi kör lunch'n learn varannan fredag och de har upplägget av att en person t ex har satt sig in i något eller har tillämpat något i ett projekt som man sedan lär ut till oss andra.

Våra lunch'n learn är teknikfokuserade vilket också är en del av Epinovas kontinuerliga kompetensutveckling. Det funkar väldigt bra, är lärorikt och så är det trevligt samtidigt.

Vad hoppas du på framåt?
Jag vill bli en ännu vassare utvecklare och jag ser fram emot att kunna ta mig an ännu större utmaningar. Jag ser också fram emot att fortsätta jobba i roliga projekt och att vi på Epinova ska fortsätta att växa!

Vad gör du på fritiden?
Jag bor tillsammans med min sambo och våra två kattungar. Vi renoverar vårt hus som vi nyligen köpt och jag gillar också att resa och att rida på islandshästar.

En gång per år åker vi på ridsemester till Island vilket är fantastiskt häftigt och vackert. Jag håller också på med en lite annorlunda hobby där jag, under namnet Wireninja, skapar ståltrådsträd vilket är ett väldigt kul och avkopplande avbrott från den digitala världen.

IMG_1834.JPGIsland akureyri.JPEG

 

 

Jobba med mig

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor