Bryan

Bryan

Frontend-utvecklare

Bryan fann kärleken och flyttade till Sverige. Som småbarnsfar känner han stolthet över Epinovas flexibilitet och värderingar.

Bryan - our happy American

Berätta lite om din bakgrund

Jag växte upp i Colorado och jag spelade videospel och byggde mina egna datorer när jag var liten. När jag så småningom skulle in på universitetet så var det datorer och att bygga saker som intresserade mig mest, så valet blev att läsa datorvetenskap på universitet i South Carolina, på östkusten.

Hur hamnade du i Sverige?
Jag träffade min blivande fru på universitetet. Jag har alltid älskat att resa och när vi var klara med studierna så kunde vi antingen flytta tillbaka till Colorado eller så kunde vi flytta till Sverige. Jag såg det som en "once in a lifetime" chans att flytta från USA till Europa. När man väl satt ner sina bopålar är det svårare att bryta upp. Jag ångrar inte valet en sekund! Nu har jag jobbat i Sverige i nästan 10 år och hela tiden med webbutveckling.

Varför valde du Epinova?
Jag har alltid varit väldigt engagerad i olika tekniska meetups och nätverk och när jag var gästföreläsare på "Tjejer-kodar" fick jag tips om Epinova.

Jag har alltid letat efter ett mindre bolag där jag som person kan vara med och bidra och där min röst blir hörd. Jag var den tredje person som anställdes – det var en stor risk för mig – men på samma sätt som när jag tog chansen att flytta till Sverige så såg jag detta som en unik möjlighet att börja på ett nystartat företag.

När jag började våren 2018 hade vi inte så mycket att göra första tiden, så jag hjälpte till med det jag kunde internt och så körde jag självstudier och tutorials. Nu är vi i en uppåtspiral - vi har fullt upp med egna projekt och nya kunder, vilket skapar trygghet. Vi har också blivit fler och vi fortsätter att växa - vilket är väldigt roligt!

Vad gillar du med att vara utvecklare?
Jag gillar själva problemlösningen. Du kan titta på ett problem och det finns hundra sätta att lösa det på. Så det är ett slags kreativt "troubleshooting" som jag alltid gillat. Jag har också förmånen att jobba med några riktigt duktiga utvecklare här på Epinova och att få bolla problem och lösningar med dem är kul. Jag gillar att kunna göra komplexa saker på ett enkelt sätt och att anta den utmaningen varje dag är något jag brinner för.

Vad gör du på fritiden?
All min lediga tid går till min lilla dotter och familjen. Jag älskar att vara utomhus och tillbringa tid med familjen. Vi har köpt ett radhus och vår dotter ska börja förskolan. Jag har precis kommit tillbaka från 3 månaders pappaledighet. Det har varit en stor omställning att bli pappa.

På mitt senaste företag sa man alltid att familjeliv och balans i livet var viktigt men jag kände att det var tomma ord. På Epinova däremot är det en självklarhet med flexibilitet och att kunna ägna både tid åt familjen och samtidigt göra riktigt bra saker när man är på jobbet.

Tidigare har jag tänkte att "ja det låter väldigt bra" – men nu när jag har en familj och en liten dotter så betyder det jättemycket för mig, på riktigt. Ja man kan säga att jag lever våra värderingar och det är jag både glad och stolt över.

Bryan likes Sweden

Jobba med mig

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor